Despre Noi

Cu peste 11 ani de experiență și mii de pacienți mulțumiți, echipa medicală LITherapy® ajută persoanele care se confruntă cu diverse afecțiuni: de coloană sau articulare, endocrine, oncologice, autoimune sau diabetologice prin proceduri / terapii și nutriție integrative, recomandate sub forma unor programe personalizate în funcție de patologia fiecărui pacient. În cadrul consultului medical integrativ (2h), respectând Protocolul de Tratament LITherapy®, medicii și terapeuții centrelor noastre efectuează o examinare clinică minuțioasă și recomandă programe de tratament și nutriție individual personalizate în funcție de patologia fiecărui pacient, pornind de la sursa/le afecțiunilor cu care acesta se confruntă.

În centrele noastre pacienții găsesc rezolvare la problemele de sănătate și de asemenea previn somatizarea la nivel fizic a diverselor dezechilibre instalate în timp în organism. Aceste beneficii pot fi obținute însă în timp, cu respectarea cu strictețe a Protocolului de Tratament LITherapy® și recomandărilor echipei LITherapy®. Este necesară disciplina și perseverența.

Atenția, grija, empatia echipei noastre, programele de tratament complexe bazate pe Protocolul LITherapy®, particularizate în funcție de patologia fiecărui pacient și nu în ultimul rând rezultatele pacienților noștri, sunt diferențele ce conferă Centrelor LITherapy® unicitatea.

Protocolul LITherapy® cuprinde 2 părți:

  1. O parte de tratament* cu ședințe zilnice între 10 – 20 zile (în funcție de patologia prezentă la momentul consultului inițial) menită să amelioreze semnficativ simptomatologia deranjantă (dureri, amorțeli, amețeli, lipsa echilibrului, lipsa mobilității, etc). Acest tratament trebuie reluat oridecâte ori reapar simptome deranjante sau cel puțin 1 dată/an.
  2. O parte de întreținere cu abonamente pe perioade de 3, 6 sau 12 luni (în funcție de patologia prezentă la momentul controlului post tratament) menită să ne mențină în parametrii obținuți la finalul tratamentului. Dacă nu se efectuează această parte de întreținere, riscurile recidivei sunt mari deoarece peste 95% dintre noi ne vom întoarce la stilul de viață ce a generat problemele inițial. Și atunci, evident problemele vor reveni. Dacă nu se efectuează nici sesiunea de tratament anuală (neexistând simptome deranjante puternice), există riscul ca atunci când reveniți la noi, după 3 – 5 ani de pauză, să fie necesar un program de tratament mai complex pentru a obține rezultate similare.

De aceea, vă recomandăm cu căldură: atunci când veniți la noi și primiți aceste recomandări, acordați-le toată seriozitatea necesară pentru că rezultatele Dumneavoastră și calitatea vieții Dumneavoastră vor depinde de rigurozitatea respectării recomandărilor echipei noastre medicale.

NOTĂ:

Dacă se efectuează un singur program de tratament de 10 – 20 de ședințe zilnice și simptomele deranjante sunt ameliorate semnificativ nu înseamnă că suntem vindecați. Hernia de disc, spondilita anchilozantă, spondiloza cervicală sau artroza sunt în continuare prezente și se pot manifesta din nou oricând în viitor, într-un interval de timp mai lung sau mai scurt, depinzând de ce face fiecare persoană în parte (pentru că vorbim despre afecțiuni instalate peste ani de zile sau chiar zeci de ani de zile, cu un grad mare de somatizare, ce necesită o perioadă îndelungată de tratament).

Atunci când veniți în oricare din centrele noastre vă puteți aștepta să primiți cele mai minuțioase și atente recomandări și explicații medicale. Echipa noastră, formată din medici și fiziokinetoterapeuți de excepție, vă va sta la dispoziție pentru ca Dumneavoastră să aflați răspunsurile la întrebări precum:
– Care sunt cauzele afecțiunilor prezente?,
– Cum anume puteți ieși din criză?,
– Ce anume ar fi de făcut pentru a ne trata eficient?

Suntem un centru de tratament în care pacienții cu patologii complexe pot efectua în deplină siguranță proceduri / terapii nechirurgicale pentru tratarea durerilor sau afecțiunilor cronice pe termen lung și, dacă și pacienții doresc și sunt dispuși să facă eforturile necesare, rezultatele pot fi întradevăr deosebite.

Proceduri / terapii nechirurgicale disponibile în cadrul protocolului de tratament LITherapy®:

– Decompresie Vertebrală la Cald cu Infraroșu & Anioni;
– Reflexoterapie pe Turmaniu & Nano-Diamant;
– Yumeiho® / Mobilizare Osteo-Articulară;

– Medicină Energetică;
– FizioElectroterapie cu Vacuum & Frecvență Joasă;
– Kinetoterapie Integrativă (Individuală);

– Terapie Yoghină;
– Chiropractică Viscerală;
– Masaj Medical / Gua Sha / Deep Tisue / Vacuum Terapie.

Afecțiuni tratabile în Centrele LITherapy®:

– Crize dureroase de spate, articulare, musculare sau de membre;
– Afecțiuni ale coloanei vertebrale: spondiloză, cifoză, scolioză, hiperlordoză, lumbago, spondilodiscartroză, lombosciatică, discopatie, hernie de disc (ante operator – protruzii, debord, prolaps, extruzii și post operator);
– Afecțiuni articulare: umeri, coate, încheieturi, șolduri, genunchi, glezne (ante operator – gonartroză, coxartroză, microfisuri ligamentare, de tendon sau de menisc și post operator – intervenții artroscopice, fracturi, luxații, imobilizări îndelungate, periartroze, artroscopii, meniscectomii, calcaneu, astragal, plastii, gonartroză, coxartroză);
– Reumatism, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, sacroileită;
– Dureri de cap și amețeli / vertij (provenite din afecțiuni ale coloanei cervicale);
– Dureri și alte simptome deranjante asociate afecțiunilor autoimune, psihoemoționale, neurologice sau oncologice.

Echipa Medicală LITherapy® este formată din kinetoterapeuți, terapeuți medicină cuantică și energetică, biologi cercetători cu o vastă experiență. Colaborăm de asemenea, cu medici experimentați pe diverse specialități (ortopedie, cardiologie, endocrinologie, diabet, boli de nutriție/metabolice, oncologie și medicină de familie), precum și specialiști în nutriție integrativă și biohacking.

Col. Dr. Pavelescu Nicolae, Medic Primar Fizioterapie și Recuperare Medicală, absolvent al Facultății de medicină generală din București în cadrul Institutului medico-militar. Șeful secției de fizioterapie și recuperare medicală din cadrul spitalului Militar Central.

Având o vastă experiență practică în această specialitate de fizioterapie și recuperare funcțională îmbin întotdeauna latura profesională cu cea umană și creez o empatie afectivă cu pacienții cu diverse afecțiuni osteo-articulare și musculare.
Comunic în permanență cu cei în suferință explicându-le întotdeauna cauzele și mecanismele durerilor lor.

Kt. Constantin Ștefan, licentiat in Kinetoterapie si Master in Kinetoterapie ”Recuperare si Reeducare Motrică si Somato-funcțională” –  U.N.E.F.S. 2013. Am înaintat în cariera de kinetoterapeut continuând și aprofundând latura medicală, respectiv conceptele și metodele de recuperare medicală, prin numeroase colaborări cu instituții medicale și clinici de recuperare medicală.

Fiind bursier pe tot parcursul studiilor am fost nominalizat de către Universitatea UNEFS să studiez în Danemarca. Pe parcursul unui an Universitar am studiat ”Investigation Practice” și ”Animation as a learning tool” la Universitatea Via University College Viborg, studii cu perspectivă psihopedagogică și cu aplicabilitate în Sport, Recuperare medicală și Educație.

Am continuat studiile cu un Master în Norvegia ”Basic Body Awareness Methodology” la Hogskolen I Bergen cu o componentă psiho-terapeutică. Am urmat apoi modulul Psiho-Pedagogic pe o durată de 5 ani în urma căruia am obținut diploma cu titulatura de Profesor în Kinetoterapie specială, segmentul de predare fiind de la preșcolar la preuniversitar.

Fiind o fire curioasă și permanent orientat spre cunoaștere, după experiența Scandinavă am decis să rămân în Danemarca timp de 6 ani și am activat ca si kinetoterapeut în cadrul spitalului Rigshospitalet unde mi-am îmbogățit expertiza în toate secțiile, respectiv chirurgie, ortopedie, neurologie, cardiologie, interne, endocrinologie, ATI. Mi-am dedicat timpul dezvoltării profesionale în afara programului de la spital și am aplicat Kinetoterapia și în clinici de recuperare medicală precum ”Fysioform” în regim ambulatoriu cu cazuistică variată.

În timpul liber m-am bucurat de pasiunea mea, Sportul, și am activat în centrele de fitness ”Fitness DK” din mai multe orașe din Danemarca ca Personal Trainer, instructor spinning, step și pilates, antrenor atletism, profesor de sport. M-am întors în România cu o expertiză bogată în recuperare medicală și cu abilități, competențe, experiențe și perspective noi în domeniul medical și sportiv, și în special în ce privește legătura dintre aria medicală și performanța sportivă.

Abordez fiecare protocol de tratament într-o manieră integrativă principiul individualizării/personalizării fiind determinant în alegerea tipurilor de exerciții, a volumului, intensității, si frecvenței ședințelor, precum și ciclizarea și periodizarea acestora. Datorită expertizei în Kinetoterapie, pot identifica, diagnostica și prescrie scheme de tratament cu scopul de a asigura trecerea de la deficit funcțional la fiziologic (normal).

Activitatea didactică si pedagogică este caracterizată de numarul de clase de Kinetoterapie de grup pe care le-am susținut cu participanți din zona geriatrică, iar la polul opus, tot în experiența mea intră și susținerea claselor de Educație Fizică și Sport începând cu grupele preșcolare, grădinița 3-6 ani.

Practic mai multe sporturi, atletism, ciclism, înot, ski, windsurf și particip la competițiile acestora, iar Fitness-ul îl practic pe tot parcursul anului pentru multiplele beneficii pe care acest sport le aduce: refacerea dezechilibrelor musculare, corectarea și refacerea posturii, tonifierea organismului, arderea stratului adipos, obținerea formelor corpului, recâștigarea simetriei corpului și armoniei organismului, forța și rezistența musculară, confort și echilibru psiho-emoțional.

Ca Terapeut Yumeiho, integrez în tratamente elementele de manipulare osteo-articulară, gimnastică mio-articulară pasivă, stretching și elongații.

Mesajul meu către Dumneavoastră: ”Aspectul estetic reflectă starea de Sănătate”.

 

Kt. Daniela Oană, specializare Kinetoterapeut. Licențiată în Kinetoterapie și Motricitate Specială. Master în Kinetoterapie și Motricitate Specială.

Sunt kinetoterapeuta Centrului LITherapy de peste 5 ani de zile. Am absolvit Facultatea de kinetoterapie și motricitate specială în anul 2017, continuându-mi studiile cu specializare și anume Master in recuperarea la persoanele cu dizabilități.

Pe parcursul studiilor am activat ca și voluntar în diferite centre de recuperare pentru a putea pune în aplicare informațiile obținute la cursuri. Particip activ la cursuri pentru dezvoltarea profesională și personală pentru că îmi doresc ca pacienții noștri să beneficieze de cele mai bune și actuale metode de recuperare. Astfel pacienții noștri obțin cele mai bune rezultate.

Curiozitatea și dorința de a performa în domeniu sunt caracteristicile care m-au condus să aprofundez studiul și practica în domeniu, totul pentru a obține cele mai bune rezultate. Sunt o fire empatică, deschisă și atentă la nevoile pacienților. Sunt optimistă și pozitivă și aceste stări se reflectă permanent în viața profesională cat și în viața personală. Ofer pacienților toate informațiile necesare pe tot parcursul tratamentului sau întreținerii în cadrul centrului. Cea mai mare satisfacție a mea este aceea când pacientul ajunge la obiectivul dorit, într-un ambient confortabil, plăcut și liniștit.

Mesajul meu către Dumneavoastră: „Vă așteptăm în centrul nostru să ne cunoaștem și împreună să obținem cele mai bune rezultate!”

 

Echipa Management LITherapy®:

Kt. Daniela Oană, Manager LITherapy.

Tr. Sh. Livia Tudor, Fondator & CEO LITherapy

Am fondat Centrul LITherapy în anul 2012 pentru a oferi oamenilor posibilitatea revenirii pe drumul către sănătate și vitalitate. Mi-am dorit să construiesc împreună cu întreaga echipă un sanctuar de sănătate, unde oamenii să poată veni atunci când au nevoie de ajutor, unde să se simtă înțeleși și ascultați cu empatie, unde să poată primi toate informațiile de care au nevoie pentru a ieși din crize dureroase sau afecțiuni cronice și să poată reveni pe drumul către sănătate și vitalitate.

Sunt fostă sportivă de performanță, am practicat înotul de la vârsta de 4 ani până la 13, și de aceea m-am bucurat de o sănătate de fier până la vârsta de 28 de ani. Atunci, lucram deja în companii multinaționale de câțiva ani, iar mediul competitiv, programul de lucru prelungit și stresul aferent m-au condus la un dezechilibru major pe sistem endocrin. Câțiva ani mai târziu, în 2010 am fost diagnosticată cu tiroidită autoimună și prezumtiv cancer tiroidian. A fost momentul de cotitură în viața mea. Am decis să schimb direcția și mi-am dorit o activitate benefică atât mie cât și oamenilor în general.

Și așa s-a întâmplat: am deschis în 2012 Centrul LITherapy, un mic centru de terapii alternative și complementare cu termoterapie, reflexoterapie, Yumeiho și medicină energetică, pentru ca în 2015 să adăugăm Kinetoterapia și ulterior în 2016 Masajul Medical. În 2019 am introdus în protocolul de tratament Chiropractica Viscerală, Vacuum Terapia și Gua Sha. Pentru ca în 2021 să adăugăm scanarea cuantică Zyto cu recompandările de nutriție integrativă și remedii/suplimente naturopate, precum și tehnologia Infopathy pentru structurarea apei. În prezent efectuăm în cadrul Centrului LITherapy, Recuperare Medicală Integrativă, având protocoale de tratament pentru următoarele patologii: dureri (coloană vertebrală, articulații), boli metabolice, afecțiuni endocrine, pre-diabet/diabet, supraponderabilitate & obezitate, tensiune arterială, boli autoimune și pre-cancer/cancer (oncologie).

Sunt pasionată de sport (practic adesea inotul, schiul, tenisul de câmp și de masă, basketul, scuba divingul, participând și la competiții de triathlon), nutriție (autodidact) și spiritualitate (Tao și tradiții Incașe Șamanice – unde sunt și licențiată încă din anul 2012).

Mesajul meu către Dumneavoatră: „Vă așteptăm cu mare drag în centru nostru, pentru a parcurge împreună pașii spre o sănătate și vitalitate vibrantă, spre o dezvoltare și evoluție personală și spirituală”.

Ne-am propus să facem din Centrul LITherapy®, cel mai primitor, cald și empatic centru de tratament din România. Ne dorim să vă redăm speranța unei vieți în care vă simțiți bine și sunteți sănătoși. În care durerile și suferința nu-și mai găsesc locul. Și da, este posibil. În cei aproape 9 ani de experiență în domeniul tratării durerilor de spate și articulații am văzut aceste rezultate cu mii de pacienți. De ce să nu fie și cazul Dumneavoastră?

Suntem printre puținele centre unde găsiți răspunsuri la întrebări precum:

  • Care este sursa/cauza afecțiunilor prezente?
  • Cum pot porni pe drumul spre o viață fără dureri?
  • Ce anume e necesar să fac și cum e cel mai bine să procedez în prezent și pe viitor pentru a evita recidiva?

Odată ce durerile au dispărut, sperăm să vă facă plăcere să reveniți pentru că vă simțiți ca acasă, pentru că sunteți ascultați, înțeleși și ajutați tot timpul atunci când doriți sau aveți nevoie. Sperăm ca ceea ce ne-am propus să fie într-adevăr și ceea ce găsiți Dumneavoastră în centrele noastre.

Vă așteptăm cu drag de fiecare dată!

Echipa LITherapy

LITherapy® | Tratare Dureri de Spate | Proceduri Nechirurgicale
×