Terapii / Proceduri

Afecțiuni tratabile în Centrele LITherapy®:

– Crize dureroase de spate, articulare, musculare sau de membre;
– Afecțiuni ale coloanei vertebrale: spondiloză, cifoză, scolioză, hiperlordoză, lumbago, spondilodiscartroză, lombosciatică, discopatie, hernie de disc (ante operator – protruzii, debord, prolaps, extruzii și post operator);
– Afecțiuni articulare: umeri, coate, încheieturi, șolduri, genunchi, glezne (ante operator – gonartroză, coxartroză, microfisuri ligamentare, de tendon sau de menisc și post operator – intervenții artroscopice, fracturi, luxații, imobilizări îndelungate, periartroze, artroscopii, meniscectomii, calcaneu, astragal, plastii, gonartroză, coxartroză);
– Reumatism, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, sacroileită;
– Dureri de cap și amețeli / vertij (provenite din afecțiuni ale coloanei cervicale);
– Dureri și alte simptome deranjante asociate afecțiunilor autoimune, psihoemoționale, neurologice sau oncologice.
Pentru a diminua riscul recidivei pe o perioadă lungă de timp, este necesară repetarea protocolului de tratament o dată pe an și întreținerea săptămânală în rest.

În centrele noastre vin și pacienți post-operator și obțin rezultate bune, dacă respectă cu strictețe recomandările echipei noastre medicale. Dacă însă s-au efectuat intervenții chirurgicale multiple pe aceeași zonă a coloanei vertebrale/articulație procedurile rămase posibile sunt mult reduse ca număr și în consecintă și rezultatele posibile sunt reduse/minime.

Terapii si Proceduri disponibile în cadrul protocolului de tratament LITherapy®:

Programele de tratament integrativ sunt recomandate de către medicii sau kinetoterapeuții centrului nostru, cu respectarea Protocolului de Tratament LITherapy®, în urma examinării clinice amănunțite a pacienților. Programele de tratament astfel recomandate în urma consultului sau evaluării, sunt personalizate în mod individual în funcție de patologia fiecărui pacient în parte.

*DISCLAIMER:

Atât programele de tratament necesare cât și rezultatele obținute diferă în funcție de fiecare pacient în parte, vârstă, stadiul afecțiunii, durata prezenței în corp a afecțiunii respective, momentul prezentării la tratament (criză, post sau ante-criză dureroasă acută, ante sau post-operator) și nu în ultimul rând de rigurozitatea respectării programului de tratament recomandat de medicii centrelor noastre.

PROTOCOLUL DE TRATAMENT INTEGRATIV PENTRU DURERI DE SPATE & ARTICULAȚII LITHERAPY® CUPRINDE 2 PĂRȚI:
  1. O parte de tratament* cu ședințe zilnice între 10 – 20 zile (în funcție de patologia prezentă la momentul consultului inițial). Această parte este menită să amelioreze semnificativ simptomatologia deranjantă (dureri, amorțeli, amețeli, lipsa echilibrului, lipsa mobilității, etc). Tratamentul trebuie reluat ori de câte ori reapar simptome deranjante sau cel puțin 1 dată/an.
  2. O parte de întreținere cu ședințe săptămânale sau 1 dată / 2 săptămâni (în funcție de simptomatologia remanentă la momentul consultului de evaluare). Această parte este menită să ne mențină în parametrii obținuți la finalul tratamentului în tot restul anului.
PRECIZĂRI REFERITOARE LA PROTOCOLUL LITHERAPY® PENTRU DURERI DE SPATE & ARTICULAȚII:

Dacă nu se efectuează partea de întreținere, riscurile reapariției durerilor de spate și / sau articulații sunt mari deoarece peste 95% dintre noi ne vom întoarce la stilul de viață ce a generat problemele inițial. Și atunci, evident problemele vor reveni.

Dacă nu se efectuează nici sesiunea de tratament anuală (neexistând simptome deranjante), există riscul ca atunci când reveniți la noi, după 3 – 5 ani de pauză, atunci când s-au reinstalat sau agravat durerile de spate și / sau articulații, să fie necesar un program de tratament mult mai complex pentru a obține rezultate similare. Sau este de asemenea posibil, să nu vă mai putem ajuta noi și să fie cazul de intervenție chirurgicală.

DURERI DE SPATE & ARTICULAȚII: ANTE-OPERATOR VS POST-OPERATOR:

În centrele noastre vin și pacienți post-operator. Unii sunt operați o singură dată și apoi au efectuat tratament o dată pe an cu întreținere în rest și se simt foarte bine. Alții au venit în cadru, operați de multiple ori și au șuruburi / tije pe diverse secțiuni ale coloanei vertebrale. Marea majoritate a acestora resimt dureri severe permanente. În cazul acestor pacienți procedurile rămase posibile sunt foarte puține și rezultatele în consecință se diminuează foarte mult.

De aceea, vă recomandăm cu căldură: atunci când veniți la noi și primiți recomandările de tratament, acordați-le toată seriozitatea necesară pentru că rezultatele Dumneavoastră depind în mare măsură de rigurozitatea respectării recomandărilor echipei noastre medicale.

NOTĂ LA PROTOCOLUL LITHERAPY® PENTRU DURERI DE SPATE & ARTICULAȚII:

Dacă se efectuează un singur program de tratament de 10 – 20 de ședințe zilnice și durerile de spate și / sau articulații sunt ameliorate semnificativ sau chiar eliminate, nu înseamnă că suntem vindecați. Hernia de disc, spondilita anchilozantă, poliartrita reumatoidă, spondiloza cervicală sau artroza sunt în continuare prezente și se pot manifesta din nou oricând în viitor. Desigur într-un interval de timp mai lung sau mai scurt, depinzând de ce face fiecare persoană în parte. Pentru că vorbim despre afecțiuni instalate peste ani de zile sau chiar zeci de ani de zile, cu un grad mare de somatizare, ce necesită o perioadă îndelungată de tratament.

Consultație Medicală și Recomandare Tratament

Evaluarea stării de sănătate și recomandarea tratamentului

Vaccum Terapia

Este o metodă de tratament care utilizează vaccumul ca factor de mobilizare al lichidelor stagnante din profunzimea țesuturilor către hipodermă.

Chiropractică Viscerală

Tratarea organelor interne prin intermediul presării, deplasării și masajului

Yumeiho® / Mobilizare Vertebrală & Osteo-Articulară

Terapie Tradițională Japoneză

Kinetoterapie / Gimnastică Medicală de Recuperare

Terapie prin Mișcare-Recuperare Medicală

FizioKinetoterapie pentru Slăbire

Slăbire sănătoasă prin kinetoterapie

Decompresie Vertebrală la Cald cu Infraroșu

Decompresie Vertebrală la Cald cu Infraroșu

Tratare Dureri de Spate &  Afecțiuni Coloana Vertebrală

Fizioterapie Electrostimulare Curenți AL-TENS & Infraroșu

Activare Traiecte Nervoase Membre

Reflexoterapie pe Bioheart

Activarea Terminatiilor Nervoase Corespunzătoare Coloanei Vertebrale

Tehnici Terapeutice Orientale

Tehnicile Orientale cuprind Terapii Yoga și Tao Chang Yoga.

Masaj Terapeutic Medical

Masajul terapeutic medical se adresează pacienților cu diverse afecțiuni neurologice cât și reumatice

Miostimulare Curenți AL-TENS

Tratare Contracturi Musculare / Antrenare & Tonifiere Musculară

*Disclaimer:

Precizăm că atât programele de terapii si proceduri necesare cât și rezultatele obținute diferă în funcție de fiecare pacient în parte, vârstă, stadiul afecțiunii, durata prezenței în corp a afecțiunii respective, momentul prezentării la tratment (criză, post / ante-criză dureroasă acută, ante / post-operator). Nu în ultimul rând rezultatele obținute depind de rigurozitatea respectării protocolului de tratament recomandat de medicii / kinetoterapeuții centrului nostru.

LITherapy® | Tratare Dureri de Spate | Proceduri Nechirurgicale
×