fbpx

Terapii / Proceduri

Afecțiuni tratabile în Centrele LITherapy®:

– Crize dureroase de spate, articulare, musculare sau de membre;
– Afecțiuni ale coloanei vertebrale: spondiloză, cifoză, scolioză, hiperlordoză, lumbago, spondilodiscartroză, lombosciatică, discopatie, hernie de disc (ante operator – protruzii, debord, prolaps, extruzii și post operator);
– Afecțiuni articulare: umeri, coate, încheieturi, șolduri, genunchi, glezne (ante operator – gonartroză, coxartroză, microfisuri ligamentare, de tendon sau de menisc și post operator – intervenții artroscopice, fracturi, luxații, imobilizări îndelungate, periartroze, artroscopii, meniscectomii, calcaneu, astragal, plastii, gonartroză, coxartroză);
– Reumatism, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, sacroileită;
– Dureri de cap și amețeli / vertij (provenite din afecțiuni ale coloanei cervicale);
– Recuperare pentru afecțiuni oncologice, autoimune, diabetologice & de nutriție, cardiologice & endocrinologice.

Pentru a diminua riscul unor intervenții chirurgicale viitoare și a evita recidiva pe o perioadă lungă de timp, este necesară repetarea protocolului de tratament o dată pe an și întreținerea săptămânală în rest.

În centrele noastre vin și pacienți post-operator. Unii sunt operați o singură dată și apoi au efectuat tratament o dată pe an cu întreținere în rest și se simt foarte bine. Alții au venit în cadru, operați de multiple ori și au șuruburi / tije pe diverse secțiuni ale coloanei vertebrale. În cazul acestor pacienți procedurile rămase posibile sunt foarte puține și rezultatele în consecință se diminuează foarte mult. Din acest punct de vedere vă recomandăm cu căldură să faceți tot ce este posibil astfel încât să nu mai fie necesare intervenții chirugicale viitoare: fizioterapie, kinetoterapie, proceduri nechirurgicale, terapii, etc. În prezent, există multiple tratamente nechirurgicale cu rezultate foarte bune și post-operator.

Terapii si Proceduri disponibile în cadrul protocolului de tratament LITherapy®:

Programele de tratament sunt recomandate de către medicii sau kinetoterapeuții centrului nostru, cu respectarea Protocolului de Tratament LITherapy®, în urma examinării clinice a pacienților. Programele sunt personalizate în funcție de patologia pacienților.

Protocolul LITherapy® cuprinde 2 părți:

  1. O parte de tratament* cu ședințe zilnice între 10 – 20 zile (în funcție de patologia prezentă la momentul consultului inițial) menită să amelioreze semnficativ / elimine simptomatologia deranjantă (dureri, amorțeli, amețeli, lipsa echilibrului, lipsa mobilității, etc). Acest tratament trebuie reluat oridecâte ori reapar simptome deranjante sau cel puțin 1 dată/an.
  2. O parte de întreținere cu ședinte săptămânale sau 1 dată/ 2 săptămâni (în funcție de patologia prezentă la momentul consultului de evaluare) menită să ne mențină în parametrii obținuți la finalul tratamentului în tot restul anului. Dacă nu se efectuează această parte de întreținere, riscurile recidivei sunt mari deoarece peste 95% dintre noi ne vom întoarce la stilul de viață ce a generat problemele inițial. Și atunci, evident problemele vor reveni. Dacă nu se efectuează nici sesiunea de tratament anuală (neexistând simptome deranjante), există riscul ca atunci când reveniți la noi, după 3 – 5 ani de pauză, să fie necesar un program de tratament mult mai complex pentru a obține rezultate similare sau este de asemenea posibil să nu vă mai putem ajuta noi (să fie cazul de intervenție chirurgicală).

De aceea, vă recomandăm cu căldură: atunci când veniți la noi și primiți aceste recomandări, acordați-le toată seriozitatea necesară pentru că este posibil și pentru Dumneavoastră să trăiți o viață fără dureri, fără medicație cu efecte secundare și fără intervenții chirurgicale nedorite (desigur, nu vorbim aici despre accidentări).

NOTĂ:

Dacă se efectuează un singur program de tratament de 10 – 20 de ședințe zilnice și dispar simptomele deranjante nu înseamnă că suntem vindecați. Hernia de disc, spondilita anchilozantă, spondiloza cervicală sau artroza sunt în continuare prezente și se pot manifesta din nou oricând în viitor, într-un interval de timp mai lung sau mai scurt, depinzând de ce face fiecare persoană în parte (pentru că vorbim despre afecțiuni instalate peste ani de zile sau chiar zeci de ani de zile, cu un grad mare de somatizare, ce necesită o perioadă îndelungată de tratament).

Consultație Medicală și Recomandare Tratament

Evaluarea stării de sănătate și recomandarea tratamentului

Vaccum Terapia

Este o metodă de tratament care utilizează vaccumul ca factor de mobilizare al lichidelor stagnante din profunzimea țesuturilor către hipodermă.

Chiropractică Viscerală

Tratarea organelor interne prin intermediul presării, deplasării și masajului

Yumeiho® / Mobilizare Vertebrală & Osteo-Articulară

Terapie Tradițională Japoneză

Kinetoterapie / Gimnastică Medicală de Recuperare

Terapie prin Mișcare-Recuperare Medicală

FizioKinetoterapie pentru Slăbire

Slăbire sănătoasă prin kinetoterapie

Reflexoterapie pe Bioheart

Activarea Terminatiilor Nervoase Corespunzătoare Coloanei Vertebrale

Decompresie Vertebrală la Cald cu Infraroșu

Decompresie Vertebrală la Cald cu Infraroșu

Tratare Dureri de Spate &  Afecțiuni Coloana Vertebrală

Fizioterapie Electrostimulare Curenți AL-TENS & Infraroșu

Activare Traiecte Nervoase Membre

Ozonoterapie

Tratament cu Ozon

Tehnici Terapeutice Orientale

Tehnicile Orientale cuprind Terapii Yoga și Tao Chang Yoga.

Masaj Terapeutic Medical

Masajul terapeutic medical se adresează pacienților cu diverse afecțiuni neurologice cât și reumatice

Miostimulare Curenți AL-TENS

Tratare Contracturi Musculare / Antrenare & Tonifiere Musculară

*Disclaimer:

Precizăm că atât programele de terapii si proceduri necesare cât și rezultatele obținute diferă în funcție de fiecare pacient în parte, vârstă, stadiul afecțiunii, durata prezenței în corp a afecțiunii respective, momentul prezentării la tratment (criză, post / ante-criză dureroasă acută, ante / post-operator). Nu în ultimul rând rezultatele obținute depind de rigurozitatea respectării protocolului de tratament recomandat de medicii / kinetoterapeuții centrului nostru.

Programează-te Aici

LITherapy® | Tratare Dureri de Spate | Proceduri Nechirurgicale