
Slăbire Sănătoasă prin Protocolul Integrativ LITherapy®
Petrecem cu toții mult timp la birou, cu ore de program prelungit. Adesea luăm mese neregulate și avem activitate fizică pasageră. Nu acordăm atenție poziției spatelui și în timp postura se deteriorează. Astfel apar durerile. Sedentarismul este un alt aspect îngrijorător. Pe lângă el, ronțăiala cea de toate zilele are și ea efectul ei.
Mâncăm de multe ori în fața computerului, în grabă, tot felul de mâncăruri. Plus snackurile dintre mese. La un moment dat realizăm că ne mișcăm mult mai greu. Am luat deja câteva kg în plus sau chiar mai mult.
La ce ne gândim prima oară? Mulți dintre noi, vrem să ne apucăm brusc de sport.
Mergem la sala de fitness și începem antrenamente solicitante fără o abordare adecvată. De multe ori apelăm la instructori de fitness.
Ei însă ne supun unor antrenamente dure fără o analiză medicală prealabilă. Astfel programele lor de exerciții fizice nu țin adesea cont de starea noastră musculară, fizică și de sănătate.
Ce riscuri ne asumăm?
Ceea ce nu știu cei mai mulți dintre noi e că trecerea de la un stil de viață sedentar la antrenamente epuizante, poate avea urmări grave pe termen lung. Printre urmările grave pot fi durerile de coloană sau articulații. Aceste probleme apar pentru că mai nimeni nu merge la medic pentru un examen clinic înainte
să se apuce de sport.
Întotdeauna, dorința de a slăbi este foarte mare. Iar nerăbdarea de a reveni la o formă mai bună este și mai mare. Tocmai de aceea oamenii hotărăsc să aleagă programele de slăbit din sălile de fitness. Nu știu însă pe mâinile cui își încredințează sănătatea din punct de vedere muscular și articular.
Ce putem face pentru a evita riscurile și a obține rezultatele scontate?
Pentru a evita problemele ce pot să apară atunci când trecem brusc de la o viață sedentară la un program de antrenament susținut, este bine să ne informăm. Apoi să apelăm la ajutorul specializat al unui kinetoterapeut și al unui medic de recuperare medicală și medicină fizică. Astfel procesul de slăbire va fi controlat și supervizat. Și în plus va avea ca obiectiv slăbirea sănătoasă, fără afectarea sistemului musculoscheletal.
Importanța obiectivelor
Pe baza obiectivelor stabilite de medicul de recuperare medicală, un kinetoterapeut va ști ce exerciții să vă recomande astfel încât să nu agraveze alte afecțiuni prezente. Mai mult, exercițiile alese să vă fie
benefice. Spre exemplu, dacă unul din genunchi este afectat, kinetoterapeutul vă va recomanda exerciții pentru segmentele adiacente (șold, trunchi). Acestea vor avea beneficii directe asupra articulației și musculaturii stabilizatoare a genunchiului.
Responsabilitatea Kinetoterapeutului
Kinetoterapeutul își asumă responsabilitatea de a-l instrui pe pacient în ceea ce înseamna gimnastica respiratorie. Această gimnastică reprezintă nucleul execuției unor serii de exerciții corect efectuate din punct de vedere al funcției aparatului cardiovascular și pulmonar.
Ba chiar mai mult, poate include în program exerciții de gimnastică medicală de recuperare specifice afecțiunii respective. Astfel va fi eliminată și simptomatologia deranjantă, pe lângă efectele directe asupra kilogramelor în plus.
Pentru a pune în aplicare soluțiile potrivite fiecărui tip de pacient, în cadrul Centrului LITherapy® am creat un nou tip de abonament pentru slăbire sănătoasă.
Pentru o perioadă de 2 luni abonamentul include:
Bonus:
2 x Yumeiho / Mobilizare Osteo-Articulară (2 x 55 min) + Recomandări Nutriție Integrativă (60 min).
Planul de tratament pentru controlul greutății
Pentru un proces cu un ritm sănătos de slăbire, la Centrul LITherapy® elaborăm programe personalizate. Acestea țin cont de constituția unică a fiecăruia. Deasemenea se acordă importanță reacțiilor diferite pe care le pot avea diferiți oameni într-un program de slăbire sănătoasă.
În abordarea unui program de slăbire sănătoasă trebuie luate în considerare următoarele aspecte:
- Evaluarea antecedentelor medicale;
- Evaluarea nivelului actual de activitate fizică;
- Calcularea indicelui de masă corporală;
- Testarea rezistenței la efort a pacientului.
În urma acestor informații, echipa de specialiști vă va furniza un program individualizat de activitate fizică. Aceste program va fi format din exerciții cardio, respiratorii și de rezistență. Pe tot parcursul procesului de slăbire, progresul va fi înregistrat și supravegheat îndeaproape de un kinetoterapeut.
Ce conține un plan pentru controlul greutății:
- Consiliere personală cu privire la stilul de viață actual al pacientului. Vor fi recomandate schimbările necesare pentru un stil de viață sănătos. Va fi evaluată și dispoziția pacientului de a face modificări în activitățile sale cotidiene.
- Vor fi efectuate recomandări și veți fi susținut pe parcursul programului de exerciții fizice.
Obiective:
- diminuare masei grase;
- creșterea rezistenței și tonusului muscular;
- îmbunătățirea mobilității și rezistenței la efort.
În plus vor mai fi efectuate:
- Supravegherea altor afecțiuni asociate cu obezitatea (ex: tensiunea, insuficiența respiratorie, dureri la nivelul coloanei sau al articulațiilor, boli ale inimii, diabetul, dereglări endocrine);
- Coordonarea programului kinetic cu alte tehnici ajutătoare (alimentație sănătoasă bazată pe recomandări de nutriție integrativă, decompresie la cald cu infraroșu, miostimulare, electrostimulare și reflexoterapie).
Intensitate Ședințe
Ședințele de kinetoterapie trebuie să aibă o intensitate moderată, de 50 minute pe zi, 2 zile maximum pe săptămână. Cele de decompresie, miostimulare, electroterapie și reflexoterapie vor fi efectuate tot cu intensitate moderată, 2 zile maximum pe săptămână.
Rolul termoterapiei cu decompresie vertebrală, infraroșu & anioni în procesul de slăbire sănătoasă:
Pe dispozitivul de termoterapie cu decompresie vertebrală, infraroșu & anioni, pe lângă spațierea ușoară a vertebrelor și deblocarea rădăcinilor nervoase au loc următoarele procese conexe:
- reglarea sistemului endocrin;
- detoxifierea în profunzime a organismului până la nivel celular;
- drenajul limfatic;
- accelerarea metabolică.
Rolul Miostimulării în procesul de slăbire sănătoasă:
Centura miostimulatoare aplicată pe mușchii abdominali conduce la reglarea tractului digestiv și la tonifierea musculaturii abdominale. Practic o ședință de 55 minute cu această centură echivalează ca rezultat cu efectuarea a 100 de abdomene. Utilizarea acestei centurii asigură fermitatea pielii în zona abdominală precum și efectul anti-celulitic.
Rolul Reflexoterapiei pe Turmaniu & Nano-Diamant în procesul de slăbire sănătoasă:
Prin Reflexoterapia pe Turmaniu & Nano-Diamant sunt activate atât la rece cât și la cald toate punctele reflexogene din tălpile picioarelor. Se îmbunătățește astfel funcționarea tuturor organelor interne. Totodată sub acțiunea presopuncturii se dislocă microcristalele de toxine acumulate pe tălpile picioarelor. Acestea sunt transmise către organele de eliminare și de acolo sunt eliminate.
Astfel se asigură împreună cu decompresia, un proces complex de detoxifiere a organismului în profunzime. Detoxifierea se realizează până la nivelul celular și se accelerează de asemenea metabolismul.
Rolul Kinetoterapiei în procesul de slăbire sănătoasă:
Când vine vorba de slăbit, cel mai bun tip de antrenament este cel de tip aerobic cu rol în arderea grăsimilor. Există astfel:
1. Aerobic de intensitate mică, antrenament de lungă durată:
Maximum 30 de minute, iar intensitatea efortului este scăzută sau moderată. Acest tip de antrenament arde în mod direct grăsimile, iar energia folosită provine din oxidarea acestora.
2. Aerobic de intensitate mare (antrenamentul cardio):
Maximum 20 de minute, iar intensitatea este mare. În acest tip de antrenament, energia folosită rezultă din utilizarea glicogenului din mușchi. Astfel, într-un timp relativ scurt, se poate observa pierderea țesutului adipos și creșterea activă a forței musculare. Atât la nivel segmentar cât și la nivel local.
3. Antrenament de tip anaerob:
Efortul de tip aerob se execută cu un consum suplimentar de aer din cauza efortului cu intensitate crescută susținut. Se deosebire, antrenamentul aerob are la bază niște mișcări simple. Acestea sunt executate cu ajutorul unor greutăți care au la bază contracțiile de tip izometric și izotonic.
Kinetoterapia și tonifierea musculară
Pentru persoanele care doresc să-și mențină sau să-și crească tonusul, forța musculară și rezistența la efort, sunt recomandate antrenamentele de forță (cu greutăți) și cele de anduranță. De durată scăzută sau medie și intensitate medie spre crescută.
În funcție de tipul de antrenament recomandat, Centrul LITherapy® dispune de toată aparatura necesară procesului de transformare. Aici veți găsi dispozitive de termoterapie cu decompresie vertebrală, infraroșu & anioni, biohearturi pentru reflexoterapie, dispozitive pentru electrostimulare și centuri miostimulatoare. Dispunem de asemenea de mijloace adjuvante: greutăți, benzi elastice, spalier, stepper, biciletă, scripeți și mingi.
Rolul Kinetoterapiei în tratarea obezității
În cazul pacienților care suferă de obezitate, kinetoterapia pornește ușor cu o parte introductivă. Se execută mers cu variații de pași, exerciții pentru încălzirea generală a aparatului locomotor. Continuă cu un complex de exerciții variate și exerciții de respirație.
Programul kinetoterapeutic pentru obezitate:
Etapa lipolitică
Cuprinde exerciții cu o durată și o intensitate care cresc treptat și care au ca scop arderea depozitelor de grăsime. Exercițiile cuprind grupe musculare cât mai mari, fiind executate din poziții diferite care determină schimbarea permanentă a centrului de greutate. Fără a pune însă presiune pe zonele articulare cu probleme și fără a afecta zonele articulare sănătoase.
Etapa musculopoetică
Urmărește dezvoltarea musculaturii spatelui, abdomenului, toracelui și membrelor. Această etapă include:
- exerciții executate în ritm lent, cu tensiuni finale menținute;
- exerciții de izometrie segmentară;
- exerciții analitice din poziții cu suprafață mare de sprijin.
Prin aceste exerciții se urmărește întărirea musculaturii atât segmentare cât și globale, pentru o mai bună susținere a aparatului locomotor.
Etapa de întreținere
Urmărește păstrarea rezultatelor obținute în primele două etape și prevenirea reapariției surplusului de greutate. Această etapă este importantă pentru menținerea atât a greutății corporale, cât și a tonusului muscular. Exercițiile fizice trebuie continuate pentru prevenirea obezității și pentru evitarea scăderii forței musculare obținute. Totodată trebuie păstrat tonusul muscular și mobilitatea articulară câștigată în urma tratamentului kinetoterapeutic. Efortul trebuie să scadă treptat în această etapă de întreținere, acordând o importanță mai mare exercițiilor de respirație și relaxare.
Kinetoterapeutul, sprijin emoțional în procesul de slăbire
Indiferent dacă o persoană este predispusă genetic la obezitate ori aceasta se instalează subtil în timp un program activ de mișcare prin exerciții fizice active și o dietă corespunzătoare vor readuce organismul pe făgașul corect și sănătos.
Kinetoterapeuții noștri vă vor fi alături la fiecare pas
Terapeuții noștri sunt aici pentru a veni în ajutorul Dvs, aducând sprijin atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere psihic. Ei vă vor ajuta să depășiți momentele grele și să continuați evoluția într-un ritm sănătos și adecvat la stilul Dvs de viață. Deseori, chiar și cei mai de succes oameni se pot împotmoli, fiindu-le greu să o ia de la capăt. Ideal este să aveți alături pe cineva atent la îndeplinirea obiectivelor Dvs. Kinetoterapeutul este cel mai indicat pentru acest rol.
Începeți schimbarea pe termen lung pe care v-o doriți alături de noi. Programați-vă la un consult integrativ inițială și aflați care este programul de slăbire cel mai eficient pentru Dvs.
*DISCLAIMER:
1. Precizăm că atât programele de tratament necesare cât și rezultatele obținute diferă în funcție de fiecare pacient în parte, vârstă, stadiul afecțiunii, durata prezenței în corp a afecțiunii respective, momentul prezentării la tratament (criză, post sau ante-criză dureroasă acută) și nu în ultimul rând de rigurozitatea respectării programului de tratament recomandat de medicii centrelor noastre.
2. Dacă pacienții ce vin pentru acest program resimt dureri cronice sau acute este necesară efectuarea în prealabil a unui program de tratament cu scopul ameliorării semnificative eliminării simptomatologiei resimțite.