Masaj Terapeutic Medical

Preț Masaj Terapeutic Medical

Gua Sha / zonă / 15 minute: 80 Lei + TVA

Deep Tissue / Masaj Terapeutic Medical 20 minute: 160 Lei + TVA

Drenaj Limfatic 20 minute: 180 Lei + TVA

Vacuum / zonă / 20 minute: 110 Lei + TVA

>> Prețuri Tratamente LITherapy

Tehnicile de masaj terapeutic medical se adresează pacienților cu diverse afecțiuni neurologice cât și reumatice. Acestea se manifestă de obicei la nivelul coloanei vertebrale (indiferent de zonă) sau la nivelul articulațiilor (cum ar fi umeri, șolduri, genunchi, încheieturi și glezne).

Diferențe

Diferența dintre masajul terapeutic medical și cel clasic, constă în efectuarea unor manevre cu acțiune directă asupra articulațiilor sau zonelor din coloana vertebrală afectate. Fiziokinetoterapeutul ce efectuează acest tip de masaj are studii medicale de specialitate și cunoaște patologia prezentă a pacientului (în baza anamnezei și a fișei întocmite de medic în cadrul consultului inițial). Astfel sunt adaptate toate manevrele necesare în funcție de patologia fiecărui pacient în parte.

Accent Zone Coloană Vertebrală / Articulații / Membre

Putem pune accent pe zona cervicală de exemplu, în cazul unor afecțiuni precum: 

  • spondiloza cervicală;
  • spondilita anchilozantă;
  • cifoza;
  • discopatia;
  • hernia de disc.

Sau ne putem adresa anumitor articulații afectate prin mobilizări. De exemplu, putem mobiliza omoplațiiîn cazul unor afecțiuni precum:

  • cifoza;
  • scolioza;
  • cifo-scolioza;
  • periartrita scapulohumerală,

pentru decontracturarea și relaxarea musculaturii profunde din această zonăPutem aplica acest tip de mobilizări cu eficiență maximă în cazul unor dureri de spate datorate contracturilor musculare provenite din poziții vicioase sau activități cotidiene.

Modalităti de acțiune

Putem acționa deasemenea asupra membrelor, cu efect miorelaxant și decontracturant sau tonifiant. În cazul unor probleme cum ar fi: cârcei, circulație periferică deficitară (sindrom mâini și picioare reci) sau atrofie muscularăSe poate acționa și asupra articulațiilor membrelor în cazul unor afecțiuni precum: gonartroză, coxartrozăpoliartrită reumatoidă, talvalg, fasceită plantarăafecțiuni ale tendoanelor (fibrozări) sau laxitate ligamentară.

Tehnica Gua Sha (una din cele mai vechi tehnici de masaj terapeutic medical)

Gua Sha este una din cele mai vechi tehnici de masaj chinezesc. Numele se traduce ca ”a răzui/freca toate lucrurile rele”. „Gua” înseamnă mișcare într-o direcție prin răzuire sau frecare, iar „sha” rău sau nociv.

Pentru a masa pielea în tehnica Gua Sha este folosit un instrument neted fabricat din jad, piatră vulcanică sau os. Cu ajutorul acestuia sunt stimulate anumite zone ale corpului cu o densitate mare de puncte reflexogene.

Beneficii

Masajul generează un impuls puternic în corp, în urma căruia are loc restabilirea microcirculației țesuturilor, a pielii și a organelor. Țesuturile încep să se auto-regenereze, se îmbunătățesc procesele metabolice, drenajul limfatic, circulația sangvină (în special cea periferică) și totodată, organismul se bucură de o detoxifiere puternică.

Masajul Deep Tissue (0 nouă tehnică de masaj terapeutic medical de profunzime)

“Deep Tissue”, una dintre ultimele tehnici în materie de masaj, care se realizează pe straturile profunde ale țesutului muscular. Ajută la eliminarea toxinelor din organism dar și la o decontracturare a musculaturii tensionate, prevenind astfel îmbătrânirea prematură.

În ultimul timp, occidentalii au preluat tehnica „lomi lomi”, constituind partea principală din masajul Deep Tissue. Tehnica „lomi lomi” presupune folosirea antebrațelor, coatelor și mâinilor și se execută cu mișcări lungi  și continue, fără întreruperi sau mișcări sacadate, însoțite de streching articular și masajul scalpului.

Masajul “Deep Tissue” se concentrează pe straturile musculare profunde, în lungul dar și contra fibrelor musculare, a tendoanelor și fasciilor. Practic, acest tip de masaj este un tip de terapie care se concentrează pe realinierea straturilor profunde ale mușchilor și țesutului conjunctiv. Este util mai ales pentru zonele tensionate cronic și contractate, cum ar fi gât rigid, senzație de constricție de spate, umeri și gât.

Cum funcționează la nivel tisular acest masaj?

Când există tensiune musculară cronică sau un prejudiciu, există de obicei și aderențe (benzi de țesut dureroase/rigide), localizate în mușchi, tendoane sau/și ligamente. Aderențele pot bloca circulația și provoca durere, mobilitate limitată și inflamație.

Masajul Deep Tissue prin manevrele sale dispersează aceste aderențe pentru a calma durerea și a restabili circulația sanguină normală. Pentru a face acest lucru, terapeutul folosește presiunea directă profundă a tehnicilor de masaj care lucrează în profunzimea mușchilor.

Este recomandat mai ales persoanelor care suferă deja de contracturi cronice ale musculaturii, cauzate de diverse disfuncții în organism . Viața plină de stres și responsabilități pe care o avem se reflectă la nivel de sănătate fizică prin diverse stări și disfuncții. Nu doar efortul fizic în exces determină oboseala musculară ci și alți factori cum ar fi: alimentația defectuoasă, fumatul, poluarea atmosferică din orașe, lipsa cantității corespunzătoare de apă pe zi, lipsa sportului sau sportul în exces, etc. Acesta este primul pas în procesul de îmbolnăvire și îmbătrânire prematură.

Un proverb chinezesc spune că vârsta ar trebui determinată după gradul de mobilitate pe care îl avem în coloana vertebrală.

Beneficiile masajului la nivelul țesuturilor profunde

Spre deosebire de masajul clasic, tehnica „deep tissue” se concentrează pe o anumită problemă, cum ar fi:

  • Durere cronică de spate;
  • Mobilitate limitată;
  • Recuperare după leziunilor (de exemplu: sport, supra efort muscular sau după operații);
  • Probleme posturale;
  • Fibro-mialgie;
  • Spasme musculare.

Contraindicații:

  • tromboflebita și tromboza;
  • HIV;
  • orice boală contagioasă;
  • pentru oricine se află într-o perioadă convalescentă după fracturi sau alte boli mai grave;
  • în perioada sarcinii.

*DISCLAIMER:

Precizăm că atât programele de tratament necesare cât și rezultatele obținute diferă în funcție de fiecare pacient în parte, vârstă, stadiul afecțiunii, durata prezenței în corp a afecțiunii respective, momentul prezentării la tratament (criză, post sau ante-criză dureroasă acută) și nu în ultimul rând de rigurozitatea respectării programului de tratament recomandat de medicii centrelor noastre.

Masaj Medical

Ești interesat de acest serviciu?

LITherapy® | Tratare Dureri de Spate | Proceduri Nechirurgicale
×