Ce rol are imunitatea organismului uman în păstrarea sănătății și ce putem face pentru a ne menține sănătoși?

Gradul de imunitate al unui organism determină predispoziția acestuia la protejarea impotriva agenților patogeni. Cu cât organismul este mai echilibrat din punct de vedere imunitatar, cu atât ne îmbolnăvim mai rar.
Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că imunitatea, în proporție de 80%, depinde de sănătatea intestinului subțire și de echilibrul florei de la nivelul său.
Cu alte cuvinte, la nivelul corpului, intestinul subțire este cel care joacă cel mai important rol asupra imunității și de aceea, atunci când flora sa este perturbată, pot apărea dereglări grave.
Flora intestinală este influențată de mulți factori, dintre care alimentația este considerat unul din cei mai importanți. Dacă ne hrănim corespunzător și ducem un stil de viață sănătos ne putem reface flora intestinală și astfel, ne putem menține imunitatea organismului în parametri optimi.
Pentru un intestin subțire sănătos, cele mai bune alimente pe care le putem consuma sunt:
- – Cimbrul: Dintre toate plantele medicinale, cimbrul este una din cele mai puternice, dar și mai ușor de consumat. Cimbrul are puterea de a stimula imunitatea corpului, de a elimina agenții patogeni din organism datorită proprietăților sale naturale, fiind un bun antibacterian, antifunginc, antiviral și antiseptic. În plus, el se poate consuma sub formă de ceai, dar și în diferite mâncăruri, în calitate de condiment, oferind mâncărurilor o aromă deosebit de plăcută;
- – Chimenul negru: Chimenul negru, pe lângă faptul că este absolut delicios, întărește sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulelor corpului. El este foarte bogat în vitamine, minerale și multe alte substanțe hrănitoare, motiv pentru care se recomandă des și femeilor care alăptează, pentru stimularea lactației;
- – Ghimbirul: Încă o plantă cu rol de condiment, care se găsește foarte ușor în țara noastră, este ghimbirul. Acesta se folosește în principal pentru aroma sa intensă și mirosul puternic parfumat, atât în mâncăruri, cât și în deserturi, dar mai importantă decât gustul și mirosul său este acțiunea sa asupra imunității, în calitate de antiviral;
- – Caisele deshidratate: Dacă le-ar cunoaște adevăratele proprietăți pentru organism, toată lumea ar consuma caise deshidratate în loc de alte gustări deoarece ele sunt foarte bogate în polifenoli care ajută la creșterea imunității;
- – Tămâia: Nu toate tipurile de tămâie se pot administra intern, dar, în magazinele naturiste, există și tămâie 100% naturală, comestibilă, care are o serie de particularități miraculoase. Tămâia activează celulele albe ale corpului, cu rol de apărare, fortificând astfel bariera de protecție a organismului. Tot pe bază de tămâie, există și un tip de capsule numite Boswellia, care conțin extract de tămâie și care pot fi cumpărate din magazinele sau farmaciile naturiste;
- – Mierea de conifere: Despre mierea de conifere, în special de cea de pin, se cunoaște faptul că ajută la creșterea imunității și protecția sistemului respirator, în special a plămânilor, un lucru extrem de util în contextul actual.
În societatea zilelor noastre pe de altă parte, din păcate, o alimentație sănătoasă nu este întotdeauna suficientă pentru o imunitate de fier și de aceea specialiștii recomandă investiția și în servicii medicale de întreținere și prevenție ca cele oferite de LITherapy. La LITherapy, pacienții noștri pot beneficia de ședințe de decompresie vertebrală la cald cu infraroșu, , reflexoterapie cu turmaniu și nano-diamant, Autohemoterapie cu Vitamina C și Vacuum Terapie, cu rezultate uimitoare în susținerea imunității organismului. Întreaga gamă de tratamente poate fi consultată pe pagina noastră oficială, iar dacă nu știți pentru ce fel de tratament să optați, vă așteptăm să ne contactați!
Realitatea zilelor noastre ne-a demonstrat faptul că imunitatea propriului organism este cel mai de preț lucru pe care îl posedăm. De aceea, ne suntem datori nouă înșine cu protecția și fortificarea ei dacă vrem să ducem o viață lungă și sănătoasă.